Eendaagse groepscursus

Door de huidige situatie heb ik besloten voorlopig alleen maar ééndaagse cursussen aan te bieden.

Het boek Natuurlijk Bevallen is de basis voor de cursus. Voor de eendaagse cursus word je geadviseerd het gehele boek te hebben gelezen.

ééndaagse groepscursus

Deze cursus volg je in één dag samen met je partner op onze mooie locatie in Breda. De cursus is in groepsverband met maximaal 4 koppels. Samen gaan jullie jouw perfecte bevalling voorbereiden. De rol van de partner komt uitvoerig aan bod. Hij ondersteunt jou tijdens de cursusdag, waardoor hij precies weet wat zijn rol is tijdens de bevalling. Jij baart je kindje, maar de bevalling doen jullie samen!

Doordat het in groepsverband is is er veel interactie en ruimte om vragen te stellen. Uiteraard wordt aan alle hygiene maatregelen voldaan en zal de gepaste afstand gewaarborgd blijven.

Jullie gaan concreet oefenen met verschillende ademhalings- en ontspanningstechnieken. Het belang van visualisatie en affirmaties komt aan bod. We kijken inspirerende geboortefilms, oefenen massages en verschillende bevalhoudingen. Jullie gaan samen met het geboorteplan aan de slag, waar uiteraard ruimte is voor vragen. We bespreken hoe jouw lichaam op een natuurlijke manier perfect in staat is je kindje op de wereld te brengen en hoe je hier zelf invloed op uit kunt oefenen.

De cursus wordt gegeven met maximaal vier koppels. Momenteel zul je zelf de lunch moeten meebrengen. Voor aanvang van de cursus word je geadviseerd het boek Natuurlijk Bevallen te hebben gelezen.

Je ontvangt een uitgebreide hand-out met alle oefeningen en exclusief online toegang tot geleide meditaties, zodat je hier thuis mee aan de slag kunt.

Duur: 1 dag, plus 1 terugkom-moment na de bevalling waarin we verschillende draagtechnieken gaan oefenen.
Locatie: Breda of Rijsbergen
Datum: zaterdag 21 november 2020 VOL, zaterdag 19 december 2020, zaterdag 23 januari 2021, zaterdag 20 februari 2021, zaterdag 20 maart 2021, zaterdag 17 april 2021
Tijd: start 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur
Prijs eendaagse cursus: 125,- inclusief koffie, thee, exclusief de kosten van het boek Natuurlijk Bevallen
Deze cursus wordt door de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Bestel hier het boek Natuurlijk Bevallen

wat komt aan bod?

  • je angsten over je bevalling onder ogen zien

  • positieve beïnvloeding over het beeld rondom geboorte

  • natuurlijke werking van je lichaam in baring

  • ademhalings- en ontspanningstechnieken

  • meditatietechnieken

  • visualisatie oefeningen en geboorte-affirmaties

  • baringshoudingen

  • rol van de partner

  • geboorteplan maken

  • draagtechnieken oefenen na de bevalling

Schrijf je nu in voor de eendaagse cursus

andere cursussen

online cursus

Deze online praktijkcursus volg je vanuit huis in de vorm van drie webinars. Je kunt het samen met je partner volgen of alleen. De rol van de partner komt wel aan bod, maar daarnaast gaan we ook aan de slag met concrete ontspannings- en ademhalingsoefeningen die je prima alleen kunt oefenen. We kijken inspirerende geboortefilms. We oefenen yoga en een massagetechniek en ik leg je uit hoe jouw lichaam op een natuurlijke manier perfect in staat is je kindje op de wereld te brengen.

Je kunt de cursus volgen wanneer het jou het beste uitkomt. Je krijgt inloggegevens om de lessen te zien en het cursusboek te downloaden. Ook krijg je exclusief toegang tot geleide meditaties die je op elk gewenst moment kunt beluisteren, bijvoorbeeld tijdens je bevalling!

Je hebt geen camera nodig, alleen een stabiele internetverbinding.